فیوز مینیاتوری یا کلید مینیاتوری Miniature Circuit Breaker که اختصارا MCB نامگذاری شده است تجهیزات الکتریکی خانگی و صنعتی را در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار ( عبور جریان غیر مجاز ) محافظت میکند. به عبارت ساده می توان گفت فیوز یک وسیله حفاظتی است که در تجهیزات و مدارات الکتریکی به کار برده میشود تا در مواقعی که جریانی بیشتر از حد انتظار از وسیله عبور می کند مدار قطع شود تا سایر تجهیزات آسیبی نبینند. در شکل زیر چگونگی مونتاژ مینیاتور را ملاحظه می کنید. امیدوارم مثتمر ثمر باشد.
فیوز مینیاتوری تک فاز 32 آمپر هیوندا مدل c32 خرید | فیوز مینیاتوری تک فاز 25 آمپر هیوندا مدل c26 | ||
علت پریدن کلید مینیاتوری
در صورت بروز اتصال کوتاه ، برق واحد ساختمانی قطع میگردد ، برای یافتن علت مراحل زیر را دنبال میکنیم:
باید اول مطمئن بشوید که علت پریدن کلید مینیاتوری در اثر اتصالی برق بوده و یا در اثر خرابی خود فیوز مینیاتوری ، پایین آمده؟
لوازم مصرف کننده برقی مثل یخچال و تلویزیون و کامپیوتر و کلیه وسایل برقی و حتی سه راهی ها و محافظ ها را از پریز بکشید و بعد فیوز را بالا بزنید ببینید که فیوز فورا و بلافاصله با صدای بلند قطع میشود و یا آرام و بدون صدا و پس از چند ثانیه قطع میگردد؟
اتصالی برق
در حالت اول اتصالی در سیمکشی برق ساختمان اتفاق افتاده است ، اما اگر حالت دوم بود پس به احتمال زیاد فیوز خرابه و باید آن را تعویض کرد. چنانچه بعد از خارج کردن لوازم برقی فیوز قطع نشد ، ایراد در یکی از لوازم مرف کننده ای بوده که الان به برق وصل نیست و میتوان با تست جداگانه وسیله معیوب را شناسایی کرد. یکی یکی وسایل و سه راهی ها را وصل کنید یکی از اونها فیوز را خواهد پراند و متوجه میشوید که مشکل در کجاست.
رفع اتصالی برق
در صورت بروز اتصالی کوتاه باید سعی در رفع اتصال برق کرده و محل اتصالی را پیدا کنید، برای همین اگر سیستم برق ساختمان قدیمی است و تابلو برق ندارد و اتاقها و روشنایی و پریزها خط بندی نشدند و همه به یک خط جریان برق وصل هستند پیدا کردن اتصالی کمی دشوار میگردد. لذا چنانچه با وجود جدا کردن وسایل از برق باز هم فیوز پس از وصل کردن پایین میرود نوبت به کلیدهای روشنایی میرسد. باید تمام کلیدهای لامپها را در حالت خاموش قرار دهید٬ حالا دوباره فیوز را وصل کنید اگر فیوز نپرید یکی یکی کلید لامپها را روشن کنید هر کدام از کلیدها که باعث پریدن فیوز شود همان کلید یا سرپیچ آن، مشکل دارد و باید تعمیر شود.
بعد از آن نوبت پریزهاست که باید از سر خط یکی یکی بازشده و اتصالات آنها بررسی شود.
اگر ساختمان به سیستم جدید برقکاری شده بود و تابلو برق داشت سراغ جعبه فیوزهای مینیاتوری بروید و تمام فیوزهای تابلو را پایین بدهید حالا فیوز کنتور را اگر پایین بود وصل کنید در صورتیکه فیوز پرید در سیمکشی برق اصلی که به طرف تابلوی کنتور واحد رفته اتصالی وجود دارد اما اگر فیوز وصل شد و پایین نزد دوباره سراغ تابلو بروید و اولین فیوز اصلی را بالا دهید. حالا یکی یکی فیوزها را وصل کنید هر فیوز که پرید می فهمید اتصالی مربوط به سیمکشی کدام قسمت از ساختمان است و به سراغ آن محل رفته و همان دو مرحله که قبلا توضیح داده شد(جدا کردن تمام وسایل و خاموش قرار دادن کلیدهای روشنایی) را در آن قسمت نیز انجام بدهید تا محل اتصالی را شناسایی کنید.
ارائه کلیه خدمات برق ساختمان اداری تجاری و مسکونی با تکنسینهای ماهر در اسرع وقت
با همه توان و تجربه خود در کنار شما هستیم: 09123371105 (ساعی)
فیوز مینیاتوری یا کلید مینیاتوری Miniature Circuit Breaker که اختصارا MCB نامگذاری شده است تجهیزات الکتریکی خانگی و صنعتی را در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار ( عبور جریان غیر مجاز ) محافظت میکند. به عبارت ساده می توان گفت فیوز یک وسیله حفاظتی است که در تجهیزات و مدارات الکتریکی به کار برده میشود تا در مواقعی که جریانی بیشتر از حد انتظار از وسیله عبور می کند مدار قطع شود تا سایر تجهیزات آسیبی نبینند.
فیوز مینیاتوری از دو مکانیزم برای عملکرد خود استفاده میکند : عملکرد بیمتالی برای حفاظت اضافه بار و عملکرد مغناطیسی جهت حفاظت از اتصال کوتاه.
بعبارت دیگر ، تشخیص جریان اضافه به عهده یک فلز ( بیمتال) میباشد ( شماره ۵ ) که بوسیله عبور جریان مدت دار بیش از جریان نامی گرم شده و بر اثر خم شدن باعث عمل کنتاکت فیوز مینیاتوری شده و مدار را قطع میکند.
همچنین جریان اتصال کوتاه بوسیله سیم پیچ (شماره ۷ ) که دارای تعداد دور کم و قطر زیاد میباشد بصورت مغناطیسی تشخیص داده شده و فیوز مینیاتوری عمل می کند.
سایر المانهای فیوز مینیاتوری طبق تصویر عبارتند از :
· Actuator piker : for trip and reset
· Actuator Device mechanism
· Main contact : flow of current
· Terminal Block
· Bimetallic steel strip
· Tripping calibration screw
· Solenoid coil
· Arc extinguisher
فیوز مینیاتوری از نظر کاربرد به تیپهای B روشنایی ، C موتوری ، D ترانسفورماتوری ، K قدرت ، Z بسیار حساس تقسیم بندی می گردد :
فیوز مینیاتوری نوع B روشنایی
کلید مینیاتوری نوع B عموما در مصارف خانگی و روشنایی کاربرد دارند. این کلیدها در جریان اضافه بار بین ۳ تا ۵ برابر جریان نامی در زمان مشخص ، مدار را قطع می کنند و حساسیت مناسبی برای کاربردهای عادی خانگی دارند. این کلید به فیوز مینیاتوری تندکار نیز معروف است.
فیوز مینیاتوری نوع C موتوری
کلید مینیاتوری نوع C بیشتر کاربرد صنعتی دارند. این کلیدها در جریان اضافه بار بین ۵ تا ۱۰ برابر جریان نامی در زمان مشخص ، مدار را قطع می کنند و زمان قطعشان از تیپ B بیشتر است. این کلید به فیوز مینیاتوری کندکار نیز معروف است.
فیوز مینیاتوری نوع D ترانسفورماتوری
کلید مینیاتوری نوع D برای مصارف صنعتی خاص ( مانند مولد های اشعه ایکس X-Ray و یا ترانسفورماتورها ) استفاده می شوند. این کلیدها در جریان اضافه بار بین ۱۰ تا ۲۰ برابر جریان نامی در زمان مشخص ، مدار را قطع می کنند و زمان قطعشان از تمامی تیپها بیشتر است.
فیوز مینیاتوری نوع K قدرت
کلید مینیاتوری نوع K برای حفاظت در مدارات قدرت ، ترانسفورماتور و موتور ها استفاده می شوند. در این نوع از کلید مینیاتوری حد جریان برای قطع در موارد اضافه بار کمتر از سایر کلیدهاست و هنگام به وجود آمدن اضافه بار مدار را سریعتر قطع می کنند ولی در موارد اتصال کوتاه منحنی قطع این نوع کلید ها بین تیپ D و C می باشد.
فیوز مینیاتوری نوع Z بسیار حساس
این نوع از کلید مینیاتوری هنگامی که جریان عبوری از جریان نامی بیشتر شود در یک مدت زمان خاص ( که از تمامی تیپها کمتر است ) طبق منحنی قطع ، فرمان قطع را صادر می کند. حساسیت این نوع از کلیدها ، هم در مواقع اضافه بار و هم اتصال کوتاه از تمامی تیپهای دیگر بیشتر است و در صورت بروز خطا مدار را سریعتر قطع می کند. بنابر این کاربرد این نوع فیوز مینیاتوری در مدارات با حساسیت بالا می باشد.
زمان قطع این تیپها به ترتیب ( از سریعترین ) عبارت است از Z : و B و C و D
ارائه کلیه خدمات برق ساختمان اداری تجاری و مسکونی با تکنسینهای ماهر در اسرع وقت
با همه توان و تجربه خود در کنار شما هستیم: 09123371105 (ساعی)
پول جادویی اینترنتی امروز دیر است ، فرصت را از دست ندهید.برای اطلاعات بیشتر کلیک نمایید.