الکتروساعی

خدمات تابلو برق صنعتی با بالاترین کیفیت در سریع ترین زمان ممکن.

الکتروساعی

خدمات تابلو برق صنعتی با بالاترین کیفیت در سریع ترین زمان ممکن.

مزایا و معایب کابل آلومینیومی چیست؟

دو نکته ای که هنگام خرید کابل آلومینیومی که باید به آن توجه نمود:

ü    میزان مقاومت الکتریکی : میزان مقاومت الکتریکی هر چه کمتر باشد مناسب تر و بهتر است

ü    در نظر گرفتن قیمت و صرفه اقتصادی است، که از این بابت قیمت کابل خودنگهدار آلومینیوم یا کابل های زمینی آن در مقایسه با سیم های مسی بسیار کمتر است .کابل آلومینیومی به شکل زیر است.


خطر سرقت کابل های آلومینیوم به نسبت کابل های مسی بسیار کمتر است .می توان  با خیال آسوده در محیط های مختلف از جمله تیرهای چراغ برق از آنها استفاده نمود.

کابل های آلومینیومی علاوه بر ، ارزان تر و قابل دسترس بودن  ، مقاومت بیشتری دارندو در حالیکه فلز مس پر هزینه و قیمت بالایی دارد. فلز نقره مقاومت کمتری به نسبت آلومینیوم دارد. اما به دلیل قیمت گران به جز در موارد نادر تولید سیم و کابل کاربرد دیگری در این صنعت ندارد. وزن کابل مس سنگین تر از کابل آلومینیوم می باشد.

همین عامل هم در قیمت نهایی کابل مفتولی آلومینیوم مثمر ثمر است. حال یکی از معایب این فلز امکان خوردگی آن در برابر عوامل شیمیایی می باشد. استفاده از کلمپ بی متال از بروز این مشکل رفع کرده است. اگر از آلیاژ استانداردی برای ساخت این کابل ها استفاده شود  عمر مفید این کابل ها بسیار بالاست.

با تمام توضیحات مطروحه، استفاده از آلومینیوم فقط برای کابل قدرت به صورت کابل زمینی یا کابل هوایی آلومینیومی و در انواع کابل خود نگهدار یا فاصله دار می باشد. توجه فرمایید که استفاده از آن برای کابل افشان مسی طبق استانداردهای موجود مجاز می باشد.

ما می توانیم در انجام پروژه از هر دو نوع کابل آلومینیومی و مسی استفاده کنیم. با توجه به آلیاژ هر دو کابل که استاندارد باشد، تفاوت چندانی با هم ندارند.

از معایب استفاده از کابل های آلومینیوم، خطر آتش سوزی سیم های آلومینیوم به نسبت مسی بیشتر است.

نکته دیگر  این که استفاده از آلومینیوم به جز  در تولید کابل مفتولی، برای تولید کابل افشان آلومینیومی مناسب نیست؛ چرا که شکنندگی بالایی دارد.  هر چند هزینه های تولید برای هر دو کابل مسی و آلومینیوم یکسان می باشد.

 قبلا از کابل های زمینی برای انتقال برق و کاربرد آن در صنایع و منازل مسکونی استفاده  می شد. اما اخیرا  استفاده از کابل های هوایی معمول شده است.


ضمن گرامی داشت حضور شما کاربر گرامی، با احترام دعوت می شود از وبسایت الکتروساعی دیدن فرمایید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد